Tips and Tricks

Αυτά τα Tips θα Κάνουν το Σιδέρωμα την πιο Ξεκούραστη Οικιακή Δουλειά

Στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας που τρέχουμε να πάμε στη δουλειά και έχουμε ένα σωρό έγνοιες στο κεφάλι μας, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε, είναι να το ρίξουμε στο σιδέρωμα. Και κάπου εκεί μπαίνουμε στις ζωές σας εμείς, για να σας δείξουμε πώς θα καταφέρετε να κάνετε αυτή τη δουλειά από «μαρτυρική»…. παιχνιδάκι!

Ποια είναι τα τρικς που πρέπει να ξέρετε για να γίνει το σιδέρωμα η πιο ξεκούραστη οικιακή δουλειά;

Για να μην καταλήξετε στο τέλος της ημέρας κάπως έτσι…ακολουθήστε τα παρακάτω έξυπνα tips.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό όταν σιδερώνετε Μπορεί να έχετε ακούσει πως επιτρέπεται να βάζετε ό,τι νερό θέλετε μέσα στο σίδερό σας (κρύο ή ζεστό), αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αν θέλετε να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα με αυτή τη βαρετή οικιακή δουλειά. Βάλτε στο σίδερό σας ζεστό νερό (ή αποσταγμένο). Το ζεστό νερό έχει την ιδιότητα να σταματάει την απόφραξη των τρυπών του σίδερου και έτσι ο ατμός και το νερό βγαίνουν, πιο εύκολα και τα ρούχα σιδερώνονται στο μισό χρόνο.

Ακολουθήστε τη σωστή τεχνική Το σιδέρωμα για να γίνεται γρήγορα θέλει σωστή τεχνική. Αυτό σημαίνει:

  1. Σιδερώνουμε πάντα σε παράλληλη τροχιά και ποτέ με κυκλικές κινήσεις.
  2. Πρώτα τα στριφώματα, τους γιακάδες και τα μανίκια.
  3. Τα μαύρα και τα σκουρόχρωμα σιδερώνονται πάντα από την ανάποδη μεριά.
  4. Στα ευαίσθητα ρούχα βάζουμε μια λεπτή πετσέτα.

Φτιάξτε το σωτήριο μείγμα Όταν σιδερώνετε θα πρέπει πάντα να έχετε στην άκρη ένα μπουκαλάκι σπρέι στο οποίο θα έχετε αναμείξει ίση ποσότητα νερού και ξιδιού. Αυτό το θαυματουργό μείγμα θα σας σώσει κάθε φορά που το σίδερο δημιουργεί κάποιο λεκέ ή σημάδι πάνω σε ρούχο. Ψεκάστε λίγο από το μείγμα πάνω στο ρούχο σας, σιδερώστε και το ρούχο θα γίνει σαν καινούριο.

Όλα είναι θέμα σωστής τεχνικής!

Έξτρα tip Ψεκάστε λίγο από το παραπάνω μείγμα σε κολάρα πουκαμίσων αλλά και στις περιοχές των ρούχων που βρίσκονται κάτω από τις μασχάλες και σιδερώστε από πάνω. Με αυτό το έξυπνο τρικ τα ρούχα σας προστατεύονται από τη δημιουργία των αντιαισθητικών κιτρινίλων που προκαλούνται από τον ιδρώτα.

Μειώστε τον χρόνο σιδερώματος στον μισό Τυλίξτε την πλάκα του σίδερου με αλουμινόχαρτο και σιδερώστε βαμβακερά και λινά με αυτόν τον τρόπο. Με αυτό το τρικ, σιδερώνονται και οι δύο πλευρές των ρούχων σας ταυτόχρονα.

Έξτρα tip Για να σιδερώσετε μεταξωτά ρούχα εύκολα και γρήγορα, πάρτε ένα παγάκι και τυλίξτε το σε μια πετσέτα. Περάστε με το παγάκι τις ζάρες του ρούχου σας και στη συνέχει σιδερώστε σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ρούχο αποκτά την κατάλληλη υγρασία ώστε να σιδερωθεί πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Και μην ξεχνάτε πώς…

Όλα ξεκινούν από το σωστό πλύσιμο Κι όμως, όταν πλένετε τα ρούχα σας με το σωστό απορρυπαντικό, το σιδέρωμα γίνεται πολύ πιο εύκολα. Στην Endless θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα απορρυπαντικών για κάθε ανάγκη και απαίτηση της νοικοκυράς. Σαν το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων Active Plus που είναι κατάλληλο για όλα σας τα ρούχα. Έχει υπέροχο άρωμα, καθαρίζει και περιποιείται τα ρούχα ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ διαθέτει τεχνολογία που καταπολεμάει κάθε δυσάρεστη οσμή.

Το σωστό απορρυπαντικό δεν βοηθάει μόνο στον καλό καθαρισμό των δύσκολων λεκέδων αλλά και στο πιο γρήγορο και εύκολο σιδέρωμα.

Τέλειο άρωμα Στην Endless θα βρείτε τη νέα γενιά μαλακτικό ρούχων με μικροκάψουλες σε δύο υπέροχα αρώματα, Aroma Boost Tropical Flowers και Aroma Boost Dreamy Blue. Οι μικροκάψουλες αρώματος που περιέχουν τα μαλακτικά Endless διασπώνται, με την τριβή, απελευθερώνοντας σταδιακά το εξαίσιο άρωμα τους και βοηθούν στο εύκολο σιδέρωμα. Τα ρούχα μοσχομυρίζουν την ώρα του πλυσίματος και διατηρούν τη φρεσκάδα τους.

Αφήστε μια απάντηση